Sniegbalta kokosriekstu torte

Dievināt kokosriekstus? Liela, rafaello līdzīga torte tai īpašai dienai, kad vēlaties kaut ko nevainīgi baltu, maigu un gardu.

Sastāvdaļas:

2 glāzes miltu

1 ēdamkarote cepampulvera

1 tējkarote sāls

1 glāze istabas temperatūras sviesta

2 glāzes balta cukura

5 istabas temperatūras olas

1 tējkarote kokosrieksta ekstrakta

1 glāze istabas temperatūras paniņu

1 glāze kokosrieksta skaidiņu

 

Gatavošanas gaita:

Uzsildīt cepeškrāsni līdz 175 grādiem. Ietaukot ar sviestu un apbērt ar miltiem 26 cm lielu kūku formu.

Sajaukt miltus, cepampulveri un sāli, nolikt malā.

Sakult sviestu un cukuru, kamēr masa neuzputojas un nekļūst viegla. Masai ir jābūt pamanāmi gaišākā krāsā.

Vienu pēc otras likt klāt olas, ļaujot katrai olas sajaukties ar sviesta masu. Iejaukt klāt kokosriekstu ekstraktu.

Piemaisīt klāt miltu, cepampulvera un sāls masu līdz tā ir pilnībā sajaukusies ar sviesta masu.

Lēnām un vienmērīgi iemaisīt kokosrieksta skaidiņas. Iegūto masu ieliet kūku formā.

Cept 175 grādos 1 stundu, vai līdz brīdim, kad kūkā ieliktais zobu bakstāmais neiznāk ārā tīrs.

Labu apetīti!

Avots: allrecipes.com

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment